Duurzaam

Duurzaam leven is energiezuinig wonen en dat levert ontzettend veel voordelen op. Maar wat zijn die voordelen dan precies? We zetten de belangrijkste pluspunten van duurzaamheid in jouw woning op een rij:

1. Lagere of geen energierekening

De energierekening is vaak een hoge kostenpost. Door je woning goed te isoleren gaan de energiekosten meestal al drastisch omlaag. Hoe je het beste kunt isoleren? Dat kan op allerlei manieren: dubbele beglazing, dakisolatie, vloerisolatie of spouwmuurisolatie. De vaak geringe investering verdien je over het algemeen snel terug door middel van een lagere energierekening. Combineer dit vervolgens met zonneboilers en/of zonnepanelen, dan is de hoeveelheid energie die je afneemt van externe partijen een stuk minder. Een prettig idee en het betekent niet alleen een lagere rekening, het wil ook zeggen dat je minder afhankelijk bent van externe partijen en de daarmee gepaard gaande prijswisselingen. Steeds meer woningen zijn zelfs helemaal energieneutraal te maken, met goede isolatie en de juiste producten voor de betreffende situatie.

2. Comfort en gezondheid

Door jouw woning goed te isoleren blijft de warmte in jouw huis beter behouden. Vergelijk het met vroeger: men stookte aan een kant van de ruimte en de andere kant was koud en kil. Een vleugje tocht erbij en weg was dat fijne warmtegevoel. Bij een goed geïsoleerde woning is de warmtebeleving veel constanter en daardoor stukken comfortabeler. Met de juiste ventilatie zorgt u ook nog eens voor een gezond(er) binnenklimaat, doordat de vochthuishouding beter wordt geregeld. Dubbel comfortabel dus.

3. Natuurlijk, het milieu

Een heel belangrijke, zo niet de belangrijkste, reden om jouw woning te verduurzamen is natuurlijk het milieu! Een duurzame woning heeft een beter energielabel en dat is niet voor niets. Want duurzaam verwarmen betekent minder gebruik van fossiele brandstoffen en dus minder CO2-uitstoot. En dat is waar we met zijn allen naartoe willen!

Neem direct contact op Met een ervaren installateur

Contact opnemen