Cv-installaties

InstalCenter SMART heeft specialisten die voor jou klaar staan om samen met je te bekijken welke cv-ketel voor jou het meest geschikt is. Zo ben je, ruim voor de winter, verzekerd van comfortabel warm water en een perfect werkende verwarming. Met een nieuwe cv-ketel bespaar je in heel veel gevallen zoveel geld, dat de ketel je niets kost! Wij maken voor jou graag de rekensom! Neem je daarvoor jouw laatste jaarafrekening van het gas mee, alsmede het merk en type van jouw huidige cv-ketel.

CW waarde bepalen

Om een goede keuze te kunnen maken moet je dus afvragen of de ketel alleen voor de verwarming wordt ingezet of ook voor warm water. Hoe groot is jouw huishouden en hoeveel warm water wordt gebruikt door jou en jouw huisgenoten? Aan de hand van uw warmwaterbehoefte kijk je naar de CW-klasse (CW staat voor ‘Comfort Waarde’). Deze wordt uitgedrukt door middel van een CW-label op een schaal van 1 t/m 6. Dit CW-label is gebaseerd op de volgende kenmerken:

  • Het aantal liters warm water per minuut
  • Het gelijktijdige gebruik van warm water op verschillende plaatsen
  • Het minimale vereiste warmwatergebruik
  • De wachttijd tussen het opendraaien van de warme kraan het moment dat er warm water uit de kraan stroomt.

Hoe meer tappunten er in jouw woning zijn en hoe vaker er op meerdere plaatsen tegelijk warm water is gewenst, hoe hoger de CW-klasse van jouw installatie moet zijn. Bijvoorbeeld voor het gebruik van een normale douche is een CW3-ketel voldoende. Heeft u naast uw douche ook een bad, dan is een CW4-ketel een betere optie. Hiermee kan jouw bad in 8 minuten gevuld worden. En heb je een stortdouche, dan is een CW4 of CW5-ketel meer geschikt. Een CW6-ketel is de beste optie als je twee badkamers hebt.

Neem direct contact op Met een ervaren installateur

Contact opnemen